Блог

“ЗАЩО ТРЯБВА ДА ВЯРВАТЕ В МЕЧТИТЕ СИ “ - Част 14!

Не се страхувай да имаш големи мечти, даже напротив, мечтите ти трябва до някаква степен да те плашат.

Страха може много да бута както назад, така и напред.

Мисли от сорта на “Ама ще се справя ли?; Достатъчно добра ли съм?; Как ще успея, изглежда невъзможно.; Трудно ми е адски много, Х- човек как ли го е направил?; и много други трябва да бъдат съпроводени от отговори като: “Ще се справя, колкото и трудно и невъзмно да изглежда! Аз мога! Може към момента да не съм достатъчно добра, НО ще стана!”

Аз съм учена да разсъждавам по този начин, хиляди пъти съм споделяла как именно баща ми ми е говорил през цялото ми детство. Разсъждавайки по този начин, ние даваме възможност на себе си да справим с дадена пречка, да осъществим наша мечта, колкото и далечна и невъзможна да изглежда тя за нашите способности.

Лично аз, живея с нагласата да подобрявам себе си във всеки един аспект и смятам че всички трябва да мислят по този начин. Не смятам, че е правилно човек да навежда глава и да се примирява с нещо в себе си, което търпи промяна от неговите собствени действия и мисли. Не казвам че нямам моменти на тъга, самота, слабост и тн.. - Имам и то много, но въпреки това гледам да обрърна внимание на нещата, за които трябва да съм от сърце благодарна и щастлива, че имам и това много ми помага да вдигна глава и да действам по плана в главата ми, без значение бързо или бавно, все тая, важното е да се движа напред.

Помнете че в живота ни винаги ще се случват неща, които адски много ни бутат и психически и физически, може да има и такива, в които дни и месеци наред да искате да плачете и да се затворите в себе си, НО въпреки тях и всичко останало вие сте длъжни да продължите напред и да живеете живота си, грабейки всяка една възможност, всеки един момент. Не пропилявайте и секунда, няма кой да ви я върне.

Не оставяйте недоизказани думи и недовършени дела.

Действайте.

Е. БОЯНОВА
#boyanovafit